PKK celladının halaoğlu şehit!..

Türkiye Yücel Halis’i 12 Mehmetçiğin şehit düştüğü Dağlıca saldırısı ve kaçırılan 8 Mehmetçiği Kuzey Irak’a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim eden kişi olarak tanıdı. Oysa ki, "Alişer Koçgiri" kod adlı bu teröristin oldukça ilginç bir geçmişi var. Amcası eski bir bakan, halasının oğlu şehit polis olan Yücel Halis, terör örgütü PKK’nın "Koçgiri Celladı" diye biliniyor.
Yücel Halis, PKK terör örgütü ile tanıştı. Yücel Halis’in PKK’ya katılması ile birlikte, Terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan, yeni bir yapılanmaya giderek, 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı bağımsız Kürt devleti amacıyla girişilen ilk Kürt ayaklanması olan ‘Koçgiri İsyanına atfen ‘Koçgiri’ adını verdiği sözde yeni bir eyalet daha kurdu. Öcalan, ‘Koçgiri Eyaleti’ olarak adlandırdığı Sivas- Zara- Divriği- Kangal ve Hafik bölgelerini kapsayan bu alanın sorumlusu olarakta "Alişer Koçgiri" kod adıyla Yücel Halis’i atadı.
Alişer Koçgiri’nin ilk eylemi ise 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak olaylarından 3 gün önce Erzincan-Sivas Karayolu’nu kesmek oldu. Alişer Koçgiri, bu dönemde bölgede bir çok kanlı eyleme imza attı. Ancak, bölgede teröre karşı güvenlik kuvvetlerinin yürüttüğü operasyonlar sırasında grubuyla birlikte ciddi kayıplar verdi. PKK üst düzey yöneticilerinin beklediği etkiyi bölgede gösteremeyen Yücel Halis, 1997 yılında Abdullah Öcalan tarafından Şam’a çağrıldı. Bir süre Ermenistan’da kalan Yücel Halis daha sonra Kuzey Irak Bölgesi’ndeki kamplarda eğitmen oldu. Halis, 2005 yılında Hakkari Bölge sorumlusu oldu.

POLİS HALAOĞLU 1993'TE ŞEHİT EDİLDİ

Yücel Halis, sözde Koçgirir Eyaleti’nde kan kusturduğu günlerde kız kardeşinin oğlu olan Yadigar Akanlaç ise polis olarak İstanbul’da görev yapıyordu. Yadigar Akanlaç 27 Nisan 1993 tarihinde İstanbul Kartal’da devriye gezen ekip arabasını Dev-Sol mensuplarının taraması sonucu şehit düştü.

0 yorum: