Pars’a ilham veren gerçek baronların hesaplaşması

Osman Sınav’ın son filmi "Pars: Kiraz Operasyonu"nun öyküsünün gerçek hayattan alındığı öne sürüldü.

Narkotik Şube elemanlarının filme destek verirken isim açıklamadan iki baronun hikayesini film ekibiyle paylaştığı belirtildi. İtalya’da tutuklu bulunan H.Y. adlı uyuşturucu baronu, 2 ay sonra tahliye olacak ve İstanbul’a gelip yerini alan yeni baron G.Ö. ile hesaplaşacak. G.Ö. saygın bir işadamı olarak biliniyor ve bugüne kadar hiç yakalanmadı.

Osman Sınav’ın son filmi "Pars: Kiraz Operasyonu" geçen cuma vizyona girdi. 4 milyon dolara çekilen filmin konsept danışmanlığını ise İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli başkomiser Zafer Ercan yaptı. Filmin senaryosunu hazırlarken de yönetmen Osman Sınav ve ekibi, sık sık Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Filmde işlenen temanın ise gerçek hayattan esinlendiği öne sürüldü. "Pars: Kiraz Operasyonu" filminin özeti kısaca şöyle:

Uyuşturucu baronu yurtdışında uzun yıllar cezaevinde yatar ve Türkiye’ye döner. Yıllar önce kendisine tuzak kuran, yıllarca yurtdışında cezaevinde yatmasına sebep olan ve tüm servetine konan en yakın adamından intikam alma zamanı gelmiştir. Bu sefer roller değişmiştir. Yakalanma sırası, yeni uyuşturucu baronu "Haşhaşi"dedir. Siyasi çevrelere etkisi büyük olan, saygın işadamı ve aynı zamanda uyuşturucunun gizli baronu Haşhaşi, polisle girdiği çatışma sonunda öldürülür...

POLİS YAKIN TAKİPTE

Filme konu olduğu öne sürülen hikáyenin gerçek kahramanlarının sonları ise henüz bilinmiyor. İtalya’da 10 yıldır tutuklu olan uyuşturucu kaçakçısı H.Y, 2 ay sonra tahliye olarak Türkiye’ye dönecek. H.Y’nin servetini ele geçirdiği öne sürülen, iş dünyasının parlayan yıldızı, aynı zamanda polise göre uyuşturucu dünyasının gizli ve bugüne kadar hiç yakalanamamış baronu G.Ö’nün karşılaşması ise merakla bekleniyor. İstanbul polisi, 10 yıl sonra gerçekleşecek randevuyu şimdiden yakından izlemeye başladı bile.

SERVET HESAPLAŞMASI

İddiaya göre, Narkotik birimleri için perde arkasındaki en büyük baronlardan biri olan işadamı G.Ö’nün hikáyesi, ismi kendisine verilmeden yönetmen Osman Sınav ve ekibi ile paylaşıldı. İşadamının kısa zamanda elde ettiği büyük servetin öyküsü de filmde anlatıldı. Ancak filmin sonunda yaşanan hesaplaşma, gerçek hayatta henüz son bulmadı. Filmin kahramanları arasında yer aldığı öne sürülen ve 10 yıldır İtalya’da tutuklu olarak bulunan H.Y., 2 ay sonra cezaevinden tahliye olacak. Uyuşturucu baronu H.Y’nin servetini ele geçirdiği öne sürülen ve Osman Sınav’ın filminde Murat Daltaban tarafından "Haşhaşi" karakteri ile canlandırılan G.Ö. ise giderek büyüyen işadamı kimliği ile hayatını sürdürüyor.

DEA DA BARON PEŞİNDE

Polis yetkililerine göre G.Ö, narkotikçilerin bir türlü yakalayamadığı perdenin arkasındaki baronlardan biri olma özelliğini de koruyor. ABD Uyuşturucu ile Mücadele Ajansı (DEA) tarafından bile izleniyor. İstanbul polisinin 2 ay sonra tahliye olacak H.Y. ile G.Ö’nün olası bir hesaplaşmasına karşı önlemlerini şimdiden aldığı kaydediliyor.

YÖNETMEN OSMAN SINAV

Yaşanmış olabilir


"Pars: Kiraz Operasyonu" filminin yapımcı ve yönetmeni Osman Sınav, filmin öyküsünün gerçek hayattan alındığı yolundaki iddiaları yanıtladı. Osman Sınav, "Narkotik şube yetkililerinden bu filmi çekerken önemli destekler aldık. Hikáyemiz tamamen kurgudur. Olaylar yaşanmış olabilir. Ancak filmimizdeki karakterler gerçek hayattaki kişileri yansıtmıyor" dedi.

0 yorum: