Pars: Kiraz Operasyonu

Gösterim Tarihi: 23 Mart 2007
Yapım: Sinegraf Film
Yönetmen: Osman Sınav
Senaryo: Osman Sınav, Aybars Bora Kahyaoğlu,
Müzik: Srdjan Kurpjel
Görüntü Yönetmeni: Torben Forsberg
Yapım Koordinatörü: Engin Acuner
Işık Şefi: Hakkı Yazıcı
Stunt Koordinatörü: Pavel Bezdek, Jan Petrina
Helikopter Görüntü Yönetmeni: Jeremy Paul Braben
Kostüm: Gülümser Gürtunca
Ses Operatörü: Kaan Karlık,
Yardımcı Yönetmen: Tolgay Ziyal, Ayhan Özen
Kurgu Yönetmeni: Kemalettin Osmanlı
Sanat Yönetmeni: Sırma Bradley
Uygulayıcı Yapımcı: Hasan Ali Erol, Taner Özbel
Yapımcı: Osman Sınav
Oyuncular:
Mehmet Kurtuluş,
Nida Şafak,
Selçuk Yöntem,
Murat Daltaban,
Pelin Batu,
Haluk Piyes,
Uğur Polat,
Udo Kier,
Duygu Şen,
Eray Demirkol,
İbrahim Kendirci

Osman Sınav’dan Mart 2007’de Yılın Filmi Geliyor! “Pars: Kiraz Operasyonu”

Osman Sınav’ın yönetmeni ve yapımcısı olduğu “Pars: Kiraz Operasyonu” adlı sinema filmi Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor.

Sinegraf Film Yapım Şirketi’ni 1984 yılında kuran ve o tarihten beri başında olan Osman sınav, bu kez bir polisiye filmi olan “Pars: Kiraz Operasyonu” ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Mehmet Kurtuluş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban, Pelin Batu, Haluk Piyes ve Uğur Polat ile Udo Kier’in başrollerinde yer aldığı “Pars: Kiraz Operasyonu”nu, filmin yapımcısı da olan Osman Sınav yönetiyor. Çekimlerine 19 Ekim’de başlanan sinema filmi projesi, Mart 2007 tarihinde vizyona giriyor. Projenin çekimleri üç farklı dünya şehri olan İstanbul, Amsterdam ve Monaco’da gerçekleştiriliyor.

Dalgaları Aşmak, Armageddon, Dogville, Blade, Dracula ve bunlar gibi 200’e yakın dünyaca ünlü filmde rol alan Udo Kier, filmin çekimleri için 12 Kasım’da İstanbul’a geldi. Kaldığı süre boyunca çekimlere devam edecek olan Kier, ilk kez bir Türk prodüksiyonunda rol alıyor. Osman Sınav ve ekibiyle çalışmaya kısa sürede uyum sağlayan başarılı oyuncu, çekimlerini tamamladıktan sonra, 23 Kasım’da Hollywood’a dönüyor.

Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları ile onlara engel olmaya çalışanlar arasında geçen; fakat özünde bireysel bir hikâyeyi konu edinen “Pars: Kiraz Operasyonu”; okullardaki öğrenciler, uyuşturucu baronları ve narkotik polislerinden oluşan bir üçgen üzerinde anlatılıyor.

Gerçekçi ve dokunaklı hikâyesini, yine son derece gerçekçi ve heyecanlı aksiyon sahneleriyle ortaya koyan “Pars: Kiraz Operasyonu”, 2007 yılına damgasını vuracak şekilde iddialı geliyor.

Kaynak:www.sadibey.com/dosyalar/Basin_Bultenleri/Pars_Kiraz_Operasyonu.doc

0 yorum: